Начин на приготвяне
Сипваме в тенджерка на котлона прясното мляко да се затопли. Добавяме маслото и Филаделфията. Разбъркваме до хомогенизиране и отместваме от котлона. Добавяме брашното от спелта, ванилията и бакпулвера. Разбъркваме добре.
Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг с лимоновия сок и щипката сол.
Жълтъците смесваме с глюкозата и разбиваме на пухкав крем.
Смесваме първо сместа с Филаделфията с разбитите белтъци, а след това добавяме и жълтъците. Разбъркваме внимателно с шпатула и изсипваме в тефлонова форма за печене.
Печем на 150 градуса 20 минути, а след това на 180 още 15 минути.
Оставяме чийзкейка да се охлади и го прибираме в хладилника за 5-6 часа.
Сервираме с боровинково сладко / или с друго - по избор/