Чийзкейк с глюкоза

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Чийзкейк с глюкоза
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ще добавите ли и този чийзкейк с глюкоза към любимите си, защото ние вече го направихме"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • крема сирене - 1 опаковка Филаделфия обикновено
  • брашно от спелта - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • глюкоза на прах - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
  • сладко от боровинки - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджерка на котлона прясното мляко да се затопли. Добавяме маслото и Филаделфията. Разбъркваме до хомогенизиране и отместваме от котлона. Добавяме брашното от спелта, ванилията и бакпулвера. Разбъркваме добре.

Отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг с лимоновия сок и щипката сол.

Жълтъците смесваме с глюкозата и разбиваме на пухкав крем.

Смесваме първо сместа с Филаделфията с разбитите белтъци, а след това добавяме и жълтъците. Разбъркваме внимателно с шпатула и изсипваме в тефлонова форма за печене.

Печем на 150 градуса 20 минути, а след това на 180 още 15 минути.

Оставяме чийзкейка да се охлади и го прибираме в хладилника за 5-6 часа.

Сервираме с боровинково сладко / или с друго - по избор/

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: