Захаросана памук погача

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
23/02/2019
"Станете и вие майстор на погачите - вижте стъпка по стъпка как да умесите Захаросана памук погача "
Приготвяне65 мин.
Готвене45 мин.
Общо110 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 535
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете продуктите за час на стайна температура.

Активирайте маята, като я натрошите в купа и разбъркате с малко захар и топло мляко, поръсете с брашно и оставете да изпълни купата.

Пресейте брашното, сипете солта и направете кладенче. Счупете яйцата, (отделете 2 жълтъка за намазване), разбийте ги със захарта, млякото и олиото. Замесете хубаво гладко тесто, покрийте и оставете да втаса.

Разделете тестото на пет еднакви части, моите са по 394 грама всяка, останалото тесто трябва да е около 708 грама, което е за оформянето по края и центъра.

Петте части тесто разточете на еднакво големи обли кори. Намажете ги с разтопено масло, подредете една върху друга без да мажете последната.

Разрежете корите на 12 части, като центърът остава цял. Готовите разрязани 12 части леко издърпайте навън, за да не залепват, и всяко парче усучете в една посока.

Останалото тесто разделете на малка и голяма част, малката разточете на 2 малки кори намажете с масло, сгънете на 2, нарежете на 5-6 триъгълника и оформете листенца.

Голямата част разточете на голяма кора, намажете с масло и навийте на руло, нарежете на малки рулца, поставете ги по края на тавата.

Ако ви е останало малко тесто направете още декорация и с въображение ще се получи една много красива сладка памук погача.

Оставете я да втаса, след което намажете със жълтък и малко вода, поръсете със захар и сусам. Печете в загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар