Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки и поръсва с малко сол и черен пипер.
Обелваме лук, моркови и картофи, нарязват се на парченца.
В тенджера се загрява олио, сипва се месото и запържваме, като се налива и малко вода и оставяме да поври за кратко. Добавя се нарязан лук, морков, картофи и грах.
Задушават се за минута-две и добавяме червен пипер. Залива се с гореща вода, малко под продуктите. Разбърква се, добавяме и брашното, размито на кашичка.
Овкусява се с подправки и прехвърляме в тава. Отгоре се поставя цяла глава чесън. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до готовност на месото.
Сервираме свинското с грах с люта чушка. Прекрасна идея за обяд.
Коментари
Ами благодарности на целия екип на Готвач-Алекс