Пастърма от телешки сърца

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
24/02/2019
"Мезе за истински ценители - режеш на тънко и поднасят с червено вино "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешки сърца
  • червен пипер
  • чимен - на прах
  • черен пипер - на прах
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките сърца се почистват от жилки и кръв. Нарязват се на ивици 2 – 3 см.

В подходящ съд се затрупват със сол. Налива се вода да покрие. Престояват 24 часа.

Приготвя се смес от 2 части червен пипер, 1 част чимен и 1 част черен пипер.

Месото се избърсва и натрива със сместа. Окачва се на конец да съхне 3 – 4 седмици на прохладно място.

След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар