Начин на приготвяне
Загрейте на умерен огън 500 мл от млякото със захарта. Щом се разтопи настържете вътрешността на шушулката ванилия.
Разбийте яйцата и към тях добавете нишестето и останалото мляко, добивайки гладка хомогенна смес.
Налейте яйчената смес към горещото ароматизирано мляко на котлона и бъркайте интензивно на слаб огън около 8 минути или до сгъстяване на кремчето.
Не чакайте да се сгъстява прекалено, защото когато си изстине ще стегне допълнително.
Разсипете в 4-5 купички и оставете да се охлади.
През това време загрейте фурната до 150 градуса и сложете в нея мандариновите корички да се изсушат, обръщайки ги от време на време.
Поставете захарта (80 г) в блендер заедно с цитрусовите кори и пуснете да се смели на максимални обороти, за да получите фин захарно- мандаринов прах.
Когато ваниловите кремове изстинат, поръсете ги с него и приберете в хладилник докато дойде време да бъдат поднесени!
Да ви е сладко!
Ваниловите кремчета с мандаринова захар са готови.