Начин на приготвяне
Нарежете главата лук и скилидките чесън на ситно. Загрейте зехтин в дълбок съд и задушете лука и чесъна с щипка сол. Нарежете бекона на кубчета и прибавете в съда.
Обелете тиквичката и я нарежете на кубчета. Накълцайте ситно стрък пресен босилек и листата спанак. Отделете розичките на половин глава карфиол.
Добавете всички зеленчуци в съда. Подправете със сол и черен пипер, а по желание направете супата по пикантна и с щипка лют червен пипер.
Добавете още малко зехтин и оставете зеленчуците да се запържат за кратко.
Залейте със зеленчуковия бульон и оставете супата да покъкри на умерен огън за 10 мин. Добавете белия боб, сипете доматите и оставете супата да заври отново.
Накълцайте спанака на едро и прибавете. Сипете и пастата и гответе за още 8-9 минути.
На финала пуснете в Минестронето щедра бучка масло, за да направите бульона на супата по плътен.
Свалете макаронената супа от котлона и може да поднесете.
Класическата супа Минестроне е готова.