Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Миланско минестроне

Миланско минестроне

Миланско минестроне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Вълнуваща комбинация от вкусове и аромати, която ще ви плени още преди да сте я опитали"

Необходими Продукти

  • сланина - 20 г
  • лук - малка глава
  • магданоз - 1/2 с.л.
  • градински чай - 1 листо
  • целина - 1.5 стръкче
  • морков - 1/2
  • картофи - 75 г
  • тиквички - 50 г
  • зеле - 75 г
  • домати - 1 бр.
  • масло - 10 г
  • зрял фасул - 40 г
  • вода - 1 литър
  • ориз - 40 г
  • пармезан - настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се сварява в накиснатата вода. Нарязваме на малки кубчета сланината и лука, на ситно магданоза и градински чай, на ивички зелето и целината, на кубчета морковите, картофите и тиквичките.

Домата потапяме във вряла вода, обелваме и я нарязваме на малки парчета.

Стопяваме сланината, добавяме масло, лук, целината, морковите и изпържваме.

Добавяме фасула, картофите, тиквичките, вода и задушаваме.

Добавяме зелето, домата, ориза, сол, подправки и варим до омекване.

Преди поднасяне настъргваме пармезана върху супата.

Миланското минестроне е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: