Класическо минестроне

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Класическо минестроне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Пожелаваме ви добър апетит с класическата рецепта за минестроне"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • бекон
  • лук - 1 гава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 г от консерва
  • бульон - 1.1. л пилешки
  • зеле - 175 г
  • зелен боб - 50 г
  • грах - 3 с.л. замразен
  • спагети - 50 г начупени
  • пармезан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото в тенджера. Нарежете бекона и го запържете за 3-4 минути, извадете и го оставете настрана.

Нарежете лука, чесъна, целината и морковите и ги сипете в тенджерата.

Гответе 8-10 минути или докато зеленчуците омекнат. Прибавете нарязаните домати и бульона, похлупете, намалете огъня и задушавайте 20 минути.

Прибавете след това нарязаните зеле, зелен боб, грах и спагети.

Гответе още около 20 минути и овкусете със сол и черен пипер.

Върнете бекона към минестронето и след малко махнете от огъня. Сервирайте с пармезан.

Класическото минестроне е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: