Спаначена мусака със сос Бешамел

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
27/02/2019
"Свеж спанак попадне ли ви, непременно пригответе тази лека и много вкусна Спаначена мусака със сос Бешамел "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 955
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете глава лук на ситно.

Загрейте бучка масло и няколко капки зехтин в дълбок съд и сложете лука да се задушава до омекване. Добавете ориза и го запържете, докато зрънцата станат прозрачни. Подправете със сол и черен пипер. Налейте бульона и оставете ориза да поври на умерен огън. Накълцайте ситно пресния джоджен и прибавете в съда.

За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд. Прибавете брашното и бъркайте до получаване на гладка кашичка. Когато брашното добие златист цвят, започнете да наливате прясното мляко на тънка струя при непрестанно бъркане. Налейте млякото на етапи, за да сте сигурни, че ще получите гладък сос. Подправете със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Оставете соса да поври на умерен огън за няколко минути, докато се сгъсти, и свалете от котлона.

Добавете листата спанак към ориза и налейте чаена чаша вода. Когато спанакът намали обема си, добавете бучка масло и свалете съда от котлона.

Прехвърлете ястието в тава за печене. Залейте със соса Бешамел и изпечете спаначената мусака на 200°C за 25-30 мин.

Това ястие върви с

Пино Гри & Шардоне

Комбиниране с храна:
Виното е приятно самостоятелно и е чудесен комплимент за азиатска кухня, паста, риба, пиле, пернат дивеч, тапас и меки сирена.
Сервира се охладено.
Разфасовка: 750 мл

Цвят: жълтозелен, с блясък
Аромат: меден букет с плодовост и деликатна барикова зрялост
Вкус: хармоничен, с дължина, пълнота и приятен финал

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар