Спаначена мусака със сос Бешамел

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
1000
Спаначена мусака със сос Бешамел
Снимка: Храна за Душата
1 / 9ВИДЕО
27/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви50 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Свеж спанак попадне ли ви, непременно пригответе тази лека и много вкусна Спаначена мусака със сос Бешамел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете глава лук на ситно.

Загрейте бучка масло и няколко капки зехтин в дълбок съд и сложете лука да се задушава до омекване. Добавете ориза и го запържете, докато зрънцата станат прозрачни. Подправете със сол и черен пипер. Налейте бульона и оставете ориза да поври на умерен огън. Накълцайте ситно пресния джоджен и прибавете в съда.

За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд. Прибавете брашното и бъркайте до получаване на гладка кашичка. Когато брашното добие златист цвят, започнете да наливате прясното мляко на тънка струя при непрестанно бъркане. Налейте млякото на етапи, за да сте сигурни, че ще получите гладък сос. Подправете със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Оставете соса да поври на умерен огън за няколко минути, докато се сгъсти, и свалете от котлона.

Добавете листата спанак към ориза и налейте чаена чаша вода. Когато спанакът намали обема си, добавете бучка масло и свалете съда от котлона.

Прехвърлете ястието в тава за печене. Залейте със соса Бешамел и изпечете спаначената мусака на 200°C за 25-30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: