Спаначена мусака със сос Бешамел

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
27/02/2019
"Свеж спанак попадне ли ви, непременно пригответе тази лека и много вкусна Спаначена мусака със сос Бешамел "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 874
  • Преглеждания за месеца443
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мусака

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете глава лук на ситно.

Загрейте бучка масло и няколко капки зехтин в дълбок съд и сложете лука да се задушава до омекване. Добавете ориза и го запържете, докато зрънцата станат прозрачни. Подправете със сол и черен пипер. Налейте бульона и оставете ориза да поври на умерен огън. Накълцайте ситно пресния джоджен и прибавете в съда.

За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд. Прибавете брашното и бъркайте до получаване на гладка кашичка. Когато брашното добие златист цвят, започнете да наливате прясното мляко на тънка струя при непрестанно бъркане. Налейте млякото на етапи, за да сте сигурни, че ще получите гладък сос. Подправете със сол, черен пипер и прясно настъргано индийско орехче. Оставете соса да поври на умерен огън за няколко минути, докато се сгъсти, и свалете от котлона.

Добавете листата спанак към ориза и налейте чаена чаша вода. Когато спанакът намали обема си, добавете бучка масло и свалете съда от котлона.

Прехвърлете ястието в тава за печене. Залейте със соса Бешамел и изпечете спаначената мусака на 200°C за 25-30 мин.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар