Солена торта Разкош със спаначени палачинки

25/02/2019
"Няма по-подходящо име за тази торта - опитайте и ще разберете какво точно имаме предвид "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го сложете в блендер. Добавете прясното мляко, яйцата и солта. Пасирайте.

Получената смес излейте в купа и добавете брашното, разбъркайте с помощта на миксер до еднородна смес.

Загрейте подходящ тиган за печене на палачинки. Намажете дъното на тигана с масло и изсипете един черпак от сместа. Разстелете и запечете палачинката до златисто. Обърнете палачинката и я изпечете от другата страна. Процедирайте така до изчерпване на количеството.

За солената торта са ви необходими 6 броя спаначени палачинки.

Сварете картофите до пълна готовност, обелете ги и ги настържете на едро ренде.

Заварете леко морковите, обелете ги и ги настържете.

Сварете кокошите яйца и яйцата от пъдпъдъци.

Сложете първата палачинка в подходяща чиния. Намажете с кисело мляко. Наредете ред от луканковия салам на слайс. Сложете втора палачинка, намажете с кисело мляко и поръсете с настъргани картофи. Овкусете със сол. Сложете пак палачинка, намажете с кисело мляко, поръсете с настъргани моркови и настъргани яйца. Работете така до изчерпване на количеството продукти.

Повърхността на палачинковата тортата намажете с кисело мляко, поръсете обилно с настърган кашкавал, а страните полепете с нарязан свеж магданоз.

Гарнирайте палачинковата торта с пъдпъдъчи яйца, маслини и роза от морков.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар