Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постна запеканка с леща, гъби и картофи

Постна запеканка с леща, гъби и картофи

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постна запеканка с леща, гъби и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Постите са чудесен повод да импровизирате - ето и нашето предложение за нещо вкусно и постно"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • печурки - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • леща - 600 г зелена, предварително сварена
  • кимион - 1 1/2 ч.л.
  • пипер - 1 с.л. червен, пушен
  • сол - 1/2 ч.л.
  • картофи - 300 г
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете зелената леща за около 40 мин и я отцедете.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета като за чипс. Почистете гъбите и ги нарежете на полумесеци.

Загрейте половината от олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона. Сипете лука, гъбите и чесъна и ги запържете, като разбърквате периодично за около 15 - 20 мин.

Добавете подправките и хубаво разбъркайте. След около 2 мин добавете сварената леща и отново разбъркайте хубаво. Изсипете ястието в огнеупорен съд (тава).

Сипете около 150 мл вода и разбъркайте. Отгоре подредете, като застъпвате нарязаните на тънко картофи.

Поръсете с останалото олио и сол и запечете постната запеканка в загрята фурна на 200°C за около 30 мин.

Постната запеканка с леща, гъби и картофи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: