Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете на малки кубчета пилешкото месо.
Поръсете с черен пипер, мащерка, сол на вкус и разбъркайте.
Нарежете лука на ситно, доматите и гъбите на малки кубчета. Обелете и нарежете картофите на тънки филийки, поставете ги в купа със студена вода.
В тиган, запържете пилешкото месо за кратко. Прибавете лука и гъбите, запържете за около 10 минути и премахнете тигана от котлона.
Пригответе си соса, с него ще мажете картофите.
В купа прибавете майонезата и настържете почистените и измити скилидки чесън, разбъркайте добре.
Намажете тава с олио и наредете по дъното и половината филийки картофи.
Намажете с половината сос и разпределете половината кубчета домати.
Следва пилешкото месо, като разпределите равномерно, а върху него разпределете останалите кубчета домати.
Върху тях подредете останалите филийки картофи, които намазвате с останалия сос.
Поставете тавата с апетитната запеканка в предварително нагрята на 180 °C фурна и печете до златист цвят отгоре за около 40-50 минути.
Добър апетит с моята пилешка запеканка с картофи и гъби.