Филе от костур на фурна

27/02/2019
"Нежно и ароматно става филето от костур на фурна, приготвено по тази рецепта - направо се топи в устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 728
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете видимите костици от рибните филета, изплакнете под течаща

вода за много кратко и после подсушете добре.

2. Обелете и нарежете картофите на тънки шайби, подредете ги в тавичка и поръсете със зехтин, черен пипер и сол.

3. Върху картофите положете филетата от костур, напръскайте и тях със много малко зехтин, посолете леко, залейте с бял вермут, намажете с майонезата и накрая ръснете малко естрагон.

4. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути, ако филетата са дебели поне 1.5-2 см.

В случай че са тънки, от по-малки риби, тогава процедирайте по друг начин- първо запечете само картофките за около 15 минути, след това сложете рибата и печете 20-25 или докато майонезата отгоре започне да добива лек загар.

5. Поднесете филетата от костур топли с гарнитура от картофките и свежа салата по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар