Празнични пикантни кебапчета

28/02/2019
"Празникът си е празник, а кебапчетата са .... те са много вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със ситно нарязания лук, яйцето, половината ядки и горчицата, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте всичко добре.

Оформете 10 кебапчета, увийте всяко в тънка филийка от пушените гърди и ги изпържете от всички страни в сгорещеното масло, докато се зачервят.

Сипете виното и половината бульон, покрийте с капак и ги задушете 15-20 мин на слаб огън, след което ги извадете от соса и ги оставете на топло.

Нарежете останалите пушени гърди, смелете ги заедно с останалите орехи и ги прибавете към соса от задушаването.

Добавете останалия бульон, сметаната, сипете солта, черния пипер и щипка захар, разбъркайте и варете соса 5 мин на умерен огън.

Поднесете кебапчетата с гарнитура от сварен ориз, полят със соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар