Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Празнични пикантни кебапчета

Празнични пикантни кебапчета

Празнични пикантни кебапчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Празникът си е празник, а кебапчетата са .... те са много вкусни"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • пушени гърди - 300 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • орехи - 80 г ядки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 2 с.л. краве
  • сметана - 100 г
  • вино - 100 мл бяло
  • бульон - 150 мл
  • горчица - 2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със ситно нарязания лук, яйцето, половината ядки и горчицата, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте всичко добре.

Оформете 10 кебапчета, увийте всяко в тънка филийка от пушените гърди и ги изпържете от всички страни в сгорещеното масло, докато се зачервят.

Сипете виното и половината бульон, покрийте с капак и ги задушете 15-20 мин на слаб огън, след което ги извадете от соса и ги оставете на топло.

Нарежете останалите пушени гърди, смелете ги заедно с останалите орехи и ги прибавете към соса от задушаването.

Добавете останалия бульон, сметаната, сипете солта, черния пипер и щипка захар, разбъркайте и варете соса 5 мин на умерен огън.

Поднесете кебапчетата с гарнитура от сварен ориз, полят със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: