Панирани хапки от свински мозък

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач183483552
28/02/2019
"Ако знаете само какво сме ви приготвили, веднага ще дотичате с бутилка хубаво вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински мозък - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • растително масло - 6 с.л., рапично или слънчогледово
  • бира - 80 - 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
  • брашно - няколко с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете свинския мозък в студена вода заедно с оцета 2 -3 часа. Разделете на едри парчета. Сварете ги в подсолена вода за 3 –4 минути. Отцедете добре.

Пригответе панировка патафри, като разбиете белтъците на сняг и ги прибавите внимателно към разбитите жълтъци с бира, брашно и сол.

Оваляйте парчетата мозък в панировката и изпържете в добре загрятото масло.

Поднесете мозъка пане с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар