Солен кекс с лимец, моркови и маслини

03/03/2019
"Солен, полезен и много вкусен - вижте как да притотвите кекс с лимец, моркови и маслини "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, добавя се олио, прясно мляко, сол, сода и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка, да стане сместа на пяна.

Сипва се нарязан магданоз, маслини нарязани на ситно без костилка и настърган обелен морков.Разбърква се, прибавяме първо брашно от лимец, после брашно от ленено семе и накрая чаша царевично брашно.

Получава се малко рядка каш , но при печене всичко се оправя.

Сипва се кексовата смес върху хартия за печене. Отгоре се поръсват семена и печем соления кекс с лимец в загрята фурна 190°C около 35-40 минути, проба с клечка - да излезе суха.

Кексът с лимец се изважда върху решетка да се охлади и тогава се реже на парчета.

Много е вкусен - опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да добавя ,че на следващия ден кекса е все така мекичък и вкусен - опитайте ,няма да сгрешите !
1
0