Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалки по стара рецепта

Кашкавалки по стара рецепта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Кашкавалки по стара рецепта
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Рецептите за кашкавалки не са стари, а изпитани от времето и всички онези късметлии, които са имали късмета да ги опитат"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • брашно - 120 г, бяло
  • масло - 80 г.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 200 г + 30 г за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Водата се изсипва в касерола, добавя се маслото и солта. Поставя се на умерен котлон да кипне. Прибавя се брашното наведнъж и се разбърква енергично с дървена лъжица около 2 мин.

Сваля се от котлона, охлажда се за кратко и се прибавят едно по едно яйцата при разбъркване, след това и настърганият кашкавал. Разбърква се много добре.

С лъжица за сладолед - 5 см, се загребва от сместа и се поставят в тавата за печене топки от сместа. Върху всяка топка се поставя по едно малко кубче нарязан кашкавал и леко се притиска.

Кашкавалките се пекат на 170 градуса за около 25 мин.

След това се изключва фурната и се оставят за още 15 минути на леко отворена врата.

Кашкавалките по стара рецепта са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Приготвих кашкавалките - много са вкусни! Очаквах да бухнат малко повече, като еклери, но е разбираемо, че няма как предвид многото кашкавал в тестото. И така са разкошни.
Качвам снимка на последната "оцеляла" :))
30.01.2024 13:51
Ivan Kolev
Ivan Kolev
Страхотни стават, но мисля че могат да минат с 3 яйца, иначе бият на много яйчено. Студени са по- вкусни. Благодаря за рецептата. :)
31.03.2020 06:50