Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Водата се изсипва в касерола, добавя се маслото и солта. Поставя се на умерен котлон да кипне. Прибавя се брашното наведнъж и се разбърква енергично с дървена лъжица около 2 мин.
Сваля се от котлона, охлажда се за кратко и се прибавят едно по едно яйцата при разбъркване, след това и настърганият кашкавал. Разбърква се много добре.
С лъжица за сладолед - 5 см, се загребва от сместа и се поставят в тавата за печене топки от сместа. Върху всяка топка се поставя по едно малко кубче нарязан кашкавал и леко се притиска.
Кашкавалките се пекат на 170 градуса за около 25 мин.
След това се изключва фурната и се оставят за още 15 минути на леко отворена врата.
Кашкавалките по стара рецепта са готови.
Коментари
Качвам снимка на последната "оцеляла" :))