Невидим ябълков пай

03/03/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055571
"Защо сме го кръстили невидим ли - защото, миг невнимание - и ще изчезне направо пред очите ви"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 451
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки - 5 бр. средна големина
  • яйца - 2 бр.
  • брашно, бяло - 70 г
  • сол - щипка
  • захар - 70 г
  • масло - 20 г
  • прясно топло мляко - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • бакпулвер - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса;

Тортена форма с ринг намаслена и може да се покрие с хартия за печене.

Ябълките се обелват и почистват. Нарязват се през ренде Бьорнер на тънки филийки. Поставят се в купа и се заливат с лимонов сок от 1 лимон, разбъркват се внимателно с ръка.

В топлото мляко се прибавя маслото да се разтопи.

В купа се счукват яйцата, прибавя се захарта и се разбива с миксер до хубава пяна. Добавя се солта, брашното с бакпулвера и се разбива отново до еднородна смес. На струйка се прибавя млякото с маслото, разбива се на ниска степен на миксера. Добавят се и ябълките и се разбърква с шпатула.

Намаслява се тортена форма с ринг около 20 см, също и стените ѝ и се посипва с малко брашно.

Изсипва се сместа, разпределя се и се заглажда.

Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се ябълковият пай, охлажда се за кратко във формата, а след това върху решетка.

Поръсва се с малко пудра захар.

Нарязва се на тортени парчета

Източник: Il cucchiaio d`argento

Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават от ябълките, не се забелязват, те сякаш изчезват някъде, а едновременно с това остава сочен, лек и много ароматен сладкиш.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар