Начин на приготвяне
Добре почистеното шкембе сложете да се вари в достатъчно вода. 5 минути след като кипне, го прецедете и го измийте отново добре.
Отново го сложете да се вари, но в тенджера под налягане с 6 ч.ч. вода за около 1 час и 30 минути на умерен огън.
Извадете шкембето и го нарежете на тънки ивици. Загрейте маслото в тиган, докато стане светло кафяво и запържете брашното, като разбърквате. Добавете червен пипер, разбъркайте добре и добавете шкембето.
Изсипете част от бульона на шкембето в тигана да се хомогенизира и излейте тази смес към останалия бульон.
Добавете млякото и оставете да къкри около 15 минути. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и разсипете в купички.
Поднесете шкембе чорбата със стандартните подправки - счукан и смесен с оцета, чесън и стрити люти чушки.
Турската шкембе чорба е готова.
Коментари
НАЗДРАВЕ!