Яхния с нахут, пиле и сини сливи

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
06/03/2019
"Когато яхнията не е просто яхния, а истинско произведение на кулинарното изкуство"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 026
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. Загрейте олио и зехтин в дълбок съд на котлона и сложете лука да се задушава. Добавете морковите, нарязани на колелца.

В друг съд запечете за кратко семена кориандър и кимион, колкото да освободят аромата си. Прехвърлете ги в хаванче и ги стрийте.

Почистете пилешкото филе от ципите и нарежете на едри кубчета. Добавете месото в съда при лука и морковите. Подправете със сол и черен пипер. По желание добавете четвърт чаена лъжичка лют пипер.

Разбъркайте, усилете котлона и запържете за кратко, докато месото придобие златист цвят. Овкусете с чаена лъжичка от стритите кимион и кориандър, чаена лъжичка къри на прах и щипка канела. Добавете консерва домати, разбъркайте, намалете котлона и оставете ястието да покъкри за кратко.

След това сипете буркан нахут Оберон и оставете да къкри за още 10-12 минути. Нарежете сушените сини сливи на едро и прибавете в ястието.

Пуснете голяма бучка масло в яхнията с нахут и похлупете.

Гответе за още минута-две и свалете ястието от котлона. Накълцайте връзка свеж магданоз и поръсете готовата яхния с нахут, пиле и сини сливи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар