Мартеници от солено тесто

04/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 150 мл хладка
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно - 400 г
  • сладкарска боя - червена течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата ви трябват още конци - бели и червени, усукани като мартеници,

сламка.

В купа се сипва брашно и в него се добавя сол, вода, червена течна боя.

Замесва се средно меко тесто, да не лепне. Тестото става с приятен розов цвят и върху поръсена с брашно маса се разточва средно дебела кора.

С метална форма се изрязват сърца и нареждаме в тава на разстояние.

Със сламка се пробива отвор отгоре на сърцето.

Слага се тавата във фурна на 160°C и соленките се пекат, или по-точно сушат, докато стегнат и спрат да лепнат около 10-15 минути.

Изваждат се солените сърца и в отвора се промушват усукани бели и червени конци, да се получи мартеница.

Подаряваме на любими хора от сърце!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар