Крушов пандишпан

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Крушов пандишпан
Снимка: Vili Naidenova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Вкусно допълнение към всяка чаша ароматно кафе - пухкав Крушов пандишпан"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • канела - 2 с.л.
  • круши - 3 - 4 бр.
  • ванилия
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително си пресявате брашното с бакпулвера.

В купа смесвате яйцата, захарта и ванилията и ги разбивате до пълното разтваряне на захарта.

Към получената смес от течните съставки прибавяте сухите (брашното с бакпулвера) и разбърквате.

Отделете малко от сместа за пандишпана в малка купичка и към нея прибавете канелата и разбъркайте.

Пригответе си сладкарска кръгла форма за печене с отделящо се дъно и я покрийте с хартия за печене, като обхванете и стените не само дъното. В нея излейте основната смес, която е без канелата. Върху нея разпръснете сместа с канелата и разбъркайте много внимателно.

Крушите, обелени и изчистени предварително, нарязвате на лентички, но да не са много тънки, все пак трябва да се усещат.

Нареждате нарязаните круши отгоре и поръсвате с кристална захар, така при печене горната част с крушите се карамелизира и е много приятна при ядене.

Пандишпанът с круши се пече на 180°C за 30 мин. Имайте в предвид, че по време на печене крушите ще потънат малко, но това да не ви притеснява.

Готовият сладкиш с круши по ваше желание може да поръсите с пудра захар.

Изключително лек сладкиш, който идеално си пасва с ванилов сладолед.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: