Ориз с яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ориз с яйца
Снимка: Iavorcho
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ароматен ориз, който ще приготвим пред очите ви за минути! Опитайте!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • сол - (на вкус)
  • фъстъчено олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - смлян
  • зелен лук - 2 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза се сварява, оцежда се и се оставя да се охлади напълно. Разбъркват се яйцата, малко сол и сусамовото олио. В тигана се загрява фъстъченото олио и когато леко започне да пуши се слага ориза. Пържи се около 3 мин.

Прави се кладенче в средата в което се изсипват яйцата, когато те вземат да се втвърдяват се разбъркват с ориза, пържат се съвсем малко след това се добавя малко сол и черен пипер и нарязания лук, оставя се за 1 - 2 мин. и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: