Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с мед и джинджифил в хлебопекарна

Курабийки с мед и джинджифил в хлебопекарна

GabrielaGabriela
Новак
18
Курабийки с мед и джинджифил в хлебопекарна
Снимка: Gabriela
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Добрата майка знае как да приготви вълшебно вкусни курабийки с мед и джинджифил само с едно натискане на копчето на хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. средно големи
  • мед - 7 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч. или разтопена мас
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 550 г
  • канела - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • лимонова есенция - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • джинджифил - 5 - 6 парченца сушен
  • смокини - 5 - 6 бр. сушени
  • лимонова кора - на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините и джинджифила се нарязват на много ситно и се оставят настрани.

Всички останали продукти се смесват в съда от хебопекарната и се пускат на програмата за месене на тесто. След като тестото се поомеси малко, спираме програмата и при нужда добавяме още брашно (тестото трябва да стане малко по-твърдо от тесто за хляб), добавяме нарязаните смокини и джинджифил и рестартираме програмата.

Готовото тесто се разточва с дебелина 0.5 см и се изрязва с формички.

Курабийките се пекат около 15 мин в предварително загрята фурна на 180-190 градуса (по желание може да се наръсят със захар преди печенето).

От една доза на мен ми излизат 3-3.5 големи тави с меденки в зависимост от самите форми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: