Курабийки с мед и джинджифил в хлебопекарна

GabrielaGabriela
Новак
1
1
3
06/03/2019
"Добрата майка знае как да приготви вълшебно вкусни курабийки с мед и джинджифил само с едно натискане на копчето на хлебопекарната "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 745
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините и джинджифила се нарязват на много ситно и се оставят настрани.

Всички останали продукти се смесват в съда от хебопекарната и се пускат на програмата за месене на тесто. След като тестото се поомеси малко, спираме програмата и при нужда добавяме още брашно (тестото трябва да стане малко по-твърдо от тесто за хляб), добавяме нарязаните смокини и джинджифил и рестартираме програмата.

Готовото тесто се разточва с дебелина 0.5 см и се изрязва с формички.

Курабийките се пекат около 15 мин в предварително загрята фурна на 180-190 градуса (по желание може да се наръсят със захар преди печенето).

От една доза на мен ми излизат 3-3.5 големи тави с меденки в зависимост от самите форми.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар