Начин на приготвяне
В купа се пресява брашното, добавя се щипката сол, захарта и какаото. Разбърква се с телена бъркалка.
По средата се счукват яйцата, разбърква се и се налива на порции прясното мляко при разбъркване.
Маслото се разтопява в тигана, в който се ще приготвят палачинките. Охлажда се за кратко и се излива в сместа с брашното и яйцата при разбъркване с телена бъркалка. Сместа се оставя на хладно за около 30 мин.
Тиганът се избърсва с домакинска хартия и се изсипва със среден черпак от сместа, бързо се разпределя чрез поклащане.
Какаовите палачинки бързо се изпичат, вероятно това се дължи на добавеното какао, сместа е тежка, затова много се внимава. Изпичат се и от двете страни.
Подреждат се една върху друга и се завиват във фолио.
В същия тиган се изсипва сметаната и захарта и се оставя да кипне. Добавя се кокосът и бързо се разбърква, оставя се за 1-2 мин, за да поеме течността, сваля се от котлона. Плънката е готова.
Взима се една палачинка, поставя се 1 с.л. от плънката и се завива като пакетче. Подреждат се в сервизна чиния.
На водна баня се разтопява шоколад, добавя се и сметаната, разбърква се постоянно.
Палачинките се напудрят с пудра захар и се посипва шоколад през вилица.
Плънката от кокос е по избор, приготвих я, защото прецених, че е нещо по-интересно, но съвсем спокойно може да се избегне и палачинките да се сервират със сладко по избор.
Шоколадовите палачинки с пълнеж от кокос са готови.
Източник: Recipe30
Коментари