Кекс Шоколадово Кадифе

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
06/03/2019
"Понякога всеки заслужава да се поглези с парче Кекс Шоколадово кадифе "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 365
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175-180 градуса;

Кейкова форма дълбока с ребра, добре намаслена с парче масло и леко посипана с брашно - 26-27 см.

На умерена температура се разтопява маслото, шоколадът, кафето и водата. Оставят се настрана.

Яйцата се разбиват с олиото с миксер на слаба степен прибавя се и прясното мляко. Към сместа се прибавя и разтопеното масло. Разбърква се много хубаво, докато се уеднакви.

В купа се смесват сухите съставки и към тях се прибавят течните. Разбърква се много добре.

Сместа за кекса се изсипва във формата.

Пече се на 175 градуса за около 90 мин. Прави се проверка с дълго дървено шишче и ако излезе напълно сухо, веднага се изважда от фурната (при мен изпичането беше точно за 75 мин)

Охлажда се във формата за около 20 мин и след това се охлажда върху решетка.

Шоколадовият сладкиш се напудря се с пудра захар.

Източник: Ваня Митова

Рецептата за този шоколадов кейк я имам от много време и силно ме смущаваше количеството захар, затова не я и приготвях. Съвсем резонно е да се попита дали наистина е такова количеството захар и мога напълно да уверя всеки, че рецептата е съвсем точна и точно толкова трябва да е захарта, защото при толкова шоколад, какао и кафе, тя - захарта, изобщо не се усеща.

Този Кекс Шоколадово Кадифе наистина има кадифена структура.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар