Торта Гараш с Маскарпоне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5849114446
07/03/2019
"Още по-нежна и ароматна става любимата на всички торта Гараш, ако към нея се прибави Маскарпоне"
Приготвяне80 мин.
Готвене25 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 330
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги поставете в суха купа. Сипете пудрата захар и с миксер ги разбийте на сняг. Добавете предварително пресятото брашно и орехите.

С въртеливи внимателни движения, за да запазите пухкавостта на сместа, разбърквайте докато се получи гъста еднородна смес. Разделете сместа на 3 или 4 части по избор (аз направих 4 блата).

В застланата с хартия за печене форма за торта разпределете равномерно с нож или шпатула една от частите за блат. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12 мин. или до леко златисто.

Извадете готовия блат, оставете да се охлади и отстранете внимателно хартията за печене. Дори и да счупите някой от блатовете, няма проблем да се залепят после частите с крема.

Разтопете шоколада за крема на водна баня или в микровълнова, като внимавате да не изгори.

Оставете леко да се охлади, като междувременно разбийте маскарпонето със захарта. Прибавете в крема и разтопения шоколад. Хубаво разбъркайте.

Подредете тортата, като в чиния поставите първия блат.

Намажете с крема, отгоре поставете следващия блат и така докато приключите с блат. Измажете тортата с тънък слой крем отгоре и отстрани. Оставете тортата да се охлади в хладилника за около час.

Разтопете начупения шоколад и маслото в купа на водна баня. Хубаво разбъркайте и залейте (измажете) тортата Гараш отгоре и отстрани. Поръсете по ръба с боядисани в зелено кокосови стърготини, захар или смлян шамфъстък.

Диаметър на формата за торта с отделящи се страни: 24 см

Рецептата е адаптирана supichka.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар