Вита баница с кайма и сирене

11/03/2019
"Вкусните баници са при нас, а тази вита баница с кайма и сирене е направо разкошна"
Приготвяне18 мин.
Готвене30 мин.
Общо48 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 393
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете и нарежете праза. Запържете го на умерен огън в олиото, докато омекне и започне да добива загар.

2. Сложете каймата, водата, сол и черен пипер и бъркайтем докато промени цвета си и стане на трохи. Оставете така приготвената плънка за баница да поизстине за около 10-15 минути.

3. Разстелете корите за баница и върху две по две разпределяйте от плънката с кайма и натрошено сирене. Тук там може да капвате и по малко олио.

4. Завивайте така две по две корите на руло, а после подреждайте под формата на охлюв във кръгла тавичка.

5. Когато витата баница е оформена, капнете върху нея още малко олио и залейте със разбитите с млякото и щипка сол яйца.

6. Изпечете баницата с кайма и сирене в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или докато почервенее и придобие апетитен загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар