Крем супа от Френска зелена леща

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1391851821
10/03/2019
"Това не е поредната крем супа, това е онази крем супа, която никога няма да забравите, щом веднъж я опитате"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • френска зелена леща - 2 ч.ч.
  • картофи - 1 бр.
  • целина - 2 бр. стъбла, без листа
  • лук - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • вода - 2 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в тенджера лука и целината с малко масло. Обелете лука и нарежете на ситно. Картофа и стръковете целина нарежете на малки кубчета.

Изчистете лещата от нежелани примеси и я измийте добре. Лещата може да се накисне предварително за няколко часа и после водата да се изхвърли.

Добавете останалите съставки, включително лещата, и продължете да пържите около 2 минути.

Добавете течността и оставете да заври. Покрийте. Гответе на слаб огън.

Когато омекнат лещата и картофите подправете със сол и черен пипер, миксирайте съставките и прецедете с цедка.

Можете да добавите 1 чаена лъжичка козе сирене и крутони от хляб към всяка порция.

Френската леща чудесно се комбинира с козе сирене и пушена сьомга.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар