Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъбки от яйца с пълнеж за Великден

Гъбки от яйца с пълнеж за Великден

Evgenia GenchevaEvgenia Gencheva
Новак
3158
Гъбки от яйца с пълнеж за Великден1 / 3
03/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Половината от забавлението за празника е да приготвите най-атрактивните ястия и салати, като тези Гъбки от яйца с пълнеж за Великден"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр
  • майонеза - 100 г класическа
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 - 2 щипки (на вкус)
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • сол - по желание
  • домати - 3 бр. средно големи, ще трябват за шапките на гъбките
  • маруля - 4 листа
  • пресен лук - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, като засечете 5 минути след кипването на водата, след което охладете веднага със студена вода, за да спре процесът на варене и при белене да се отделя ципата. На повече от 5 мин във вряща вода жълтъкът посинява.

Обелете охладените яйца и изрежете долните по-обемни части - те ще са основите на гъбките. Запазете изрязаните капачета.

Извадете жълтъците с помощта на кафена лъжичка и ги намачкайте с майонезата, солта, пресованият чесън, черен пипер, копър. Използвайте обикновена вилица.

Напълнете яйцата със сместа и сложете изрязаните капачета от по-широката част на яйцата.

Ще остане малко от сместа. Сипвайте по чаена лъжичка от нея (може да ползвате и картофено пюре) на листото маруля за аранжировка на чинията, където трябва да се постави яйцето.

Аранжирайте и със стръкчета зелен лук.

За шапчиците на гъбките от яйца изрязвайте доматите на кръгли шайби откъм кората.

Получават се по 5 шайби - шапчици от домат. С пръст с майонеза декорирайте шапчиците с бели точици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: