Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Масленки Гъбки за Великден

Масленки Гъбки за Великден

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Масленки Гъбки за Великден
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
14/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24
"Симпатични сладки гъбки с масло и какао - неустоимо вкусни."

Необходими Продукти

  • олио - 50 г
  • нишесте - 50 г царевично
  • ванилова захар - 8 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 120 г
  • захар - 50 г
  • какао - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сладките дълбока купа си поставяме маслото, което трябва да е меко.

При маслото добавяме пудрата захар, която сме пресяли предварително.

Поставяме по малко от нея и бъркаме с шпатула, за да може да се усвои хубаво.

Можем и да разбъркваме с миксер.

Когато вече е добавена пудрата захар, поставяме и ваниловата захар, олиото, както и царевичното нишесте, което добавяме на порции.

Разбъркваме добре и започваме да си добавяме брашното на порции.

По средата си добавяме и бакпулвера.

Брашното трябва да бъде пресято.

Когато добавим и последното брашно, започваме да месим в купата.

Проверяваме дали е готово, като откъсваме от самото тесто и правим на топче.

Ако не се рони, значи е готово.

Оформяме малки топчета и ги подреждаме в тава, която сме застлали с хартия за печене.

Между всяко една топчица оставяме разстояние.

За да оформим гъбката, ни трябва накрайник за шприц, с който потапяме в какаото поставяме по средата и леко натискаме.

Поставяме готовите сладки гъбки във фурната и печем до готовност.

След като извадим, поръсваме масленките с пудра захар по желание.

Масленки Гъбки за Великден може да сервираме с украса по избор и да наредим до другите великденски сладки.

С тях великденската трапеза ще изглежда пролетна и още по-красива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: