Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Гъбки от пълнени яйца

Гъбки от пълнени яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Гъбки от пълнени яйца1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Дайте свобода на въображението си и се запасете с търпение - резултатът ще е повече от отличен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. (сварени)
  • масло - 60 г
  • магданоз - 1 с.л. (накълцан)
  • горчица - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • лимонов сок - ½ ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От по-дебелата част на яйцата се отрязва белтъкът. Изваждат се внимателно жълтъците и се смачкват с маслото.

Добавят се черният пипер, горчицата, магданозът, солта и лимоновият сок. Разбърква се до получаване на кремообразна смес. С нея се напълват белтъците и се нареждат изправени в чиния.

Похлупват се с половинки от от доматите, на които предварително е издълбана средата. Украсяват се с точици от майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
мммммм страхотни!
08.07.2016 16:55
Мариела Христова
Мариела Христова
Много са сладки, предполагам и страшно вкусни. Ще ги направя и аз.
08.01.2016 22:40