Начин на приготвяне
Разбийте леко яйцата в дълбок съд. Добавете сметаната и прясното сирене Котидж. Разбъркайте и оставете настрана.
Накълцайте ситно няколко стръка пресен зелен лук. Загрейте бучка масло в съд на котлона и сотирайте лука за кратко.
След минута прибавете листата спанак. Посолете и задушете за кратко, колкото спанакът да се задуши и омекне, и дръпнете съда от котлона.
Накълцайте половин връзка свеж копър и прибавете към яйцата. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Залейте спанака и пресния лук с яйчено-сметановата смес, разбъркайте и подредете парчета пушена сьомга отгоре.
Прехвърлете фритатата в загрята на 200°C фурна и печете за 15-20 минути.
Фритатата със сьомга и сметана е готова.