Пилешки пърженки

Пилешки пърженки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
98
158
10/04/2013
"Забравете за полуфабрикатите - тези пърженки ще ви вземат ума, толкова са вкусни"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции40-50 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 839
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 900 г
  • хляб - 6 резена бял
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • къри - 3 - 4 с.л. средно люто къри на прах
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешкото, махнете кожата и смелете месото на много ситно в кухненски робот.

Прибавете хляба /без кора/, яйцата, лимоновия сок, подправките и кърито. Объркайте добре с ръце.

Оформете малки топки, оваляйте ги леко в брашно и охладете за 30 минути.

Загрейте олио в голям тиган и изпържете топките на 3-4 порции за по 4-5 минути до златисто. Отцедете ги.

По желание преди поднасяне украсете с магданоз.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар