Задушен заек с цели лукчета

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
739
3
11/04/2013
"Крехко заешко месце, в комбинация със свежи зеленчуци и дъхави подправки - прилича на нещо, сготвено специално за нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо32 616
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Лукчетата се обелват, като се запазва ципата. Морковите се нарязват на кръгчета, чушките - на едро, картофите - на кубчета.

Скилидките чесън не се белят. В тенджера под налягане се загрява олиото. Заешкото се запържва 1-2 минути като се разбърква.

Добавят се всички продукти /без магданоза/ и сол на вкус. Долива се вода да покрие. Оставя се 1 час леко да „фъска”. Като се отвори се нарязва магданозът.

Така може да приготвите както див така и питомен заек.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 11
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Соня
Соня
21.03.2015 12:26
Правя го все по тази рецепта от както я открих, но с бяло вино. Наистина става много вкусно!
2
0
галя
галя
27.02.2014 12:43
рецептата звучи много добре, но заешкото може да се запържи малко по-вече, червеното вино е по-добре да е бяло и заекът да се припени за кратко, за да се премахне заешката миризма
4
0
Росица
Росица
01.06.2013 13:18
Правила съм го,но без маслини.....просто в рецептата дето ми я дадоха ги нямаше....иначе е много,много вкусно.Пробвайте и няма да сгрешите :)
2
0