Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Задушен Заек»Задушен заек с цели лукчета

Задушен заек с цели лукчета

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Задушен заек с цели лукчета2 / 2
08/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Крехко заешко месце, в комбинация със свежи зеленчуци и дъхави подправки - прилича на нещо, сготвено специално за нас"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 6 порции
  • олио - 100 мл
  • лук - 20 малки лукчета
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 2 средни
  • чесън - 10 скилидки
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • маслини - 20 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 лъжичка
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - половин лъжичка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • риган - 2 стръка
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукчетата се обелват, като се запазва ципата. Морковите се нарязват на кръгчета, чушките - на едро, картофите - на кубчета.

Скилидките чесън не се белят. В тенджера под налягане се загрява олиото. Заешкото се запържва 1-2 минути като се разбърква.

Добавят се всички продукти /без магданоза/ и сол на вкус. Долива се вода да покрие. Оставя се 1 час леко да „фъска”. Като се отвори се нарязва магданозът върху задушеното заешко.

Така може да приготвите както див, така и питомен заек.

Задушеният заек с цели лукчета е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Соня
Соня
Правя го все по тази рецепта от както я открих, но с бяло вино. Наистина става много вкусно!
21.03.2015 12:26
2
галя
галя
рецептата звучи много добре, но заешкото може да се запържи малко по-вече, червеното вино е по-добре да е бяло и заекът да се припени за кратко, за да се премахне заешката миризма
27.02.2014 12:43
4
Росица
Росица
Правила съм го,но без маслини.....просто в рецептата дето ми я дадоха ги нямаше....иначе е много,много вкусно.Пробвайте и няма да сгрешите :)
01.06.2013 13:18
2
ПАРАСКЕВА
ПАРАСКЕВА
БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА
11.04.2013 23:12
2
1