Курбан чорба със свинско

ЗорицаЗорицаГуру93825128604
11/03/2019
"Имате ли си любима курбан чорба със свинско или искате да ви споделим нашата, в която препоръчваме от сърце на всички"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 425
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва се на едри порционни парчета и ако има кокали, се поставя заедно с тях в голяма тенджера. Добавя се сол, зърната черен пипер и се залива се с 2.5 литра студена вода.

Вари се на бавен огън до готовност на месото.

Отделят се кокалите от месото, бульонът се прецежда и чорбата и месото се връщат на огъня.

Лукът, чушките, морковите и картофите и целината се нарязват на кубчета и се слагат в курбана. Сипва се олиото и курбанът ври още 20 - 30 минути.

След това се добавя размитото в малко вода доматено пюре или обелените и нарязани на дребно домати. Ври още 10 минути.

Преди да свалим курбана от огъня го овкусяваме със сол, черен пипер и го поръсваме със ситно нарязаните магданоз, листа целина и чесън, добавят се накрая и стритите люти чушлета.

Курбан чорбата със свинско се поднася гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар