Пържено червено цвекло на шайби

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322182
12/03/2019
"Страхотно мезе, приготвено за нула време - хапвайте с удоволствие и с приятели"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло не е скъп зеленчук, а е изключително полезен и лесно може да се намери на пазара от есента до пролетта.

Предлагам ви една лесна рецепта за приготвянето на тази витаминозна бомба.

Червеното цвекло се обелва и се нарязва на тънки шайби. Ако разполагате с Бьорнер или друго подобно ренде, ще е най-добре.

Поставете кръгчетата цвекло върху кухненска хартия и ги подсушете.

Загрейте мазнината и пуснете шайбите да се пържат за около 3 мин. Аз ползвах фритюрник, като ги държах в мазнина, загрята на 190 градуса.

Извадете шайбичките върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Лично аз овкусих чипса от червено цвекло с универсална подправка, но вие може да ползвате за тази цел морска сол, копър - по ваш вкус.

Да ви е вкусно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар