Дресинг Цезар

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
479
3k
1k
1k
4
Дресинг Цезар
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
13/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
"Направете класическата салата Цезар още по-апетитна с този ароматен дресинг Цезар"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В суха пластмасова купа, подходяща за разбиване, слагаме парченцата осолена аншоа, яйцето и обелените скилидки чесън.

Пасираме, докато се получи гладка консистенция, без парченца от рибата и чесъна. Добавяме щипка прясно смлян черен пипер.

Внимателно на тънка струйка, малко по малко, прибавяме зехтина. Купата, в която се разбива дресингът Цезар, трябва да се държи леко под наклон по време на разбиването, за да не се пресече дресингът.

Когато се поеме мазнината напълно, внимателно прибавяме малко по малко прясно изцедения лимонов сок. Не спираме да пасираме, докато се получи гладък майонезен сос.

Прехвърляме съдържанието в стъклено бурканче с винт и съхраняваме в хладилник.

Сервира се като дресинг за салата Цезар или добавка за сандвичи, зеленчуци или препечени филийки хляб.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: