Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се слага в дълбока купа. Към него се прибавят всички останали съставки, като маслото трябва да е предварително разтопено. Накрая добавяме и водата, като постоянно бъркаме, за да предотвратим появата на бучки в сместа.
Сместа изсипваме в тавичка, като тя може да е и с правоъгълна и с кръгла форма. В нея предварително трябва да сме сложили хартия за печене.
Печем блата на 180 градуса до готовност, като фурната трябва да сме я загряли предварително.
След като блатът е готов, го оставяме да изстине и го изваждаме от тавата. С помощта на формичка сърце внимателно изрязваме сладките и ги нареждаме в голяма чиния или тава.
Кремът:
Обелваме авокадото и отстраняваме костилката му. Слагаме го в блендер. Към него добавяме и останалите съставки. Разбираме до получаването на еднородна смес. Изсипваме го в купа и го слагаме за 30 мин в хладилника да се охлади.
След като е готов кремът, с него намазваме нашите сладки сърца.
Може да поръсим тези сладки за диабетици с малко какао по желание.