Сладки за диабетици

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сладки за диабетици1 / 2
31/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25-30 бр.
"Захарният диабет не е основателна причина да се откажете от сладкото. Вижте и нашето здравословно предложение!"

Необходими Продукти

  • захар - около 1 ч.ч. диабетична фруктова захар
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • сода - 1 амонячна + щипка бикарбонат
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 ч.л. или по - малко
  • брашно - за меко тесто
  • сладко - за слепване, с подсладител
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното със содата, бакпулвера и захарта. Направете посредата кладенче и долейте мазнината.

Разтворете амонячната сода в топлата вода и прибавете и нея заедно с ванилиите и канелата. Замесете гладко и меко тесто, което трябва да почива около 30 минути.

След това го разточете на тънка кора и с помощта на форми или чаша изрежете фигурки. Ако ще ги слепвате, е добре 1/2 от формите да са с отвор.

Подреждайте сладките върху хартия за печене и сложете да се изпекат в предварително загрята до 175 градуса фурна до леко порозовяване. Готовите сладки трябва да останат със светъл цвят.

След това по желание може да ги слепите със сладко за диабетици. Оставете готовите сладки да престоя 2-3 дни преди да поднесете, за да омекнат добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: