Гризини с лешници

14/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6262297851
"От всичко на света сега точно много ни се хрускат вкусни гризини с лешници"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запичаме лешниковите ядки за кратко във фурната. Още топли, ги поставяме в памучна кърпа, като ги покриваме с част от нея. Потривайки ги с длани между плата, много лесно се отстранява люспата им. След като се охладят, ги блендираме на ситно.

Смиламе и лененото семе.

Маята активираме в купичка с хладка вода и лъжичка мед.

В купа пресяваме двата вида брашно, като добавяме и лимецовите трици. Добавяме пармезана, солта, смлените лешникови ядки и лененото семе.
Белтъците разбиваме добре и ги смесваме с кефира и зехтина.

В кладенчето изсипваме маята и течните съставки. Замесваме меко и еластично тесто. Аз го обработвам в купата, след което го покривам със стреч фолио и оставям за час в топло помещение, за да си почине и удвои обема си.

Върху набрашнен плот изсипваме втасалото тесто и го замесваме още веднъж, като не прекаляваме.

При продължителното месене и притискане на тестото топлината на ръцете ще освободи глутена.

Ако е необходимо, прибавяме по малко от бялото брашно.

Разточваме тестото на тънък пласт и го нарязваме на тънки ленти. Усукваме ги с ръце и оформяме гризините.

Поставяме ги в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато придобият приятен златист цвят.

Изваждаме гризините с лешници и охлаждаме. Съхраняваме ги в книжен плик.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар