Чудни мариновани ребра с маслени картофи на фурна

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
14/03/2019
"Уж само мариновани ребърца и картофи, а вкусът е като на нещо, приготвено за царската трапеза"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 673
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свински ребра - около 1 кг
  • картофи - 3 бр.
  • краве масло - 20 г
  • подсолена вода - 1 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч., или вино
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • За маринатата
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 1/2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л., пресен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л., сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на порции и се намазват добре с маринатата. Поставят се в плик и се оставя за 1 нощ в хладилника, ако бързате пропуснете престоя в хладилник.

След това се поставят в тавичка, налива се водата и бирата. Картофите се обелват, измиват и нарязват на средно големи филийки, а те на още две.

Посоляват се на вкус, поливат се с 1 ч.л. олио и се разбъркват.

Изсипват се в тавата с ребърца, поръсват се с мащерка и маслото, нарязано на парченца.

Пекат се в загрята на 220 градуса за около 1 час или до апетитен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар