Супа Минестра в гърне

15/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6772338681
"Онази супа, за която всички говорят, е вече тук - Минестра, но приготвена в гърне"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарязваме на ситни зарчета и го сотираме в зехтина. Към него добавяме селърито, червената пиперка и моркова, нарязани на ситни кубчета.

След като зеленчуците се задушат, прибавяме пилешкия бульон и настърганите домати.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме и ароматни подправки - дафин и прясна мащерка.

Поставяме капака на глиненото гърне и намаляваме температурата на котлона. Супата къкри за около 15 минути.

Прибавяме последователно и останалите зеленчуци - грах, зелен фасул, нарязаните кубчета картофи и нахута.

Супата къкри много слабо до сваряване на съставките ѝ.

Петнадесет минути преди да отстраним супата от котлона, прибавяме царевицата и фидето.

Накрая аранжираме порциите зеленчукова супа със стръкчета прясна мащерка и резенче лимон.

Поднасяме супата Минестра в гърне топла, като я гарнираме със сметана по желание.

Поръсете и с настърган пармезан.

Адаптирана от книгата Пътешествие с нож и вилица по света, с малко промениподобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар