Бишкотена торта Лимонка

Бишкотена торта Лимонка1 / 2
15/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Свежа торта с лимонов дъх, която много, много, много, ама наистина много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • За крема
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • сладкарска сметана - 1 i 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч
  • За блатовете
  • бишкоти - според тавата
  • орехи - смлени
  • сладко от череши - може и друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива и към нея се добавя цеденото кисело мляко, лимоновата кора и сок.

Сиропът се приготвя, като се вари на котлона, докато се сгъсти.

Бишкотите се напояват и се реди първият ред. Слага се половината крем.

Между реда се слага от сладкото, след това се реди още един ред напоени бишкоти и отгоре останалия крем.

Накрая поръсвате бишкотената торта с орехи и е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: