Начин на приготвяне
В две напълно сухи купи разделяме белтъците и жълтъците на 4 яйца. Разбиваме белтъците до пяна и добавяме 50 г пудра захар. Разбиваме до твърди връхчета.
Разбиваме жълтъците с още 50 г пудра захар до пухкава смес.
Към жълтъците добавяме белтъците постепенно, като бъркаме с шпатула. Сместа трябва да е пухкава. Добавяме 80 г брашно, бъркаме отново с шпатула, докато се получи еднородна смес.
В тава с падащ ринг (20 см) на дъното слагаме хартия за печене и слагаме от сместа някъде около един пръст. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7-8 минути. Махаме внимателно хартията и оставяме върху решетка бисквитения блат. Печем още един блат. Общо 2.
Останалата смес поставяме в плик, пош, изрязваме ъгъл и върху хартия за печене шприцоваме домашни бишкоти. Направете ги големи, колкото желаете. Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 7-8 минути.
Крем:
В купа слагаме 4 с.л. фъстъчено масло, 4 с.л. краве масло на стайна температура и 5 с.л. пудра захар. Разбъркваме хубаво с лъжица. Поставяме в плик, пош с накрайник.
В чиния поставяме единия блат, слагаме от крема и отгоре другия блат. Декорираме домашната бишкотена торта с бишкотите, ягоди, фъстъци, листенца мента и каквото ви харесва.
Поръсваме ефектната бишкотена торта с пудра захар.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта за бишкотите на Silvia Massimo Dattoli.