Ефектна бишкотена торта

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ефектна бишкотена торта
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
64 мин.
Порции
8
"Ефектна бишкотена торта за всеки специален ден, в който искате да изненадате любим човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 100 г + за поръсване
  • брашно - 80 г
  • за крема
  • фъстъчено масло - 4 с.л.
  • краве масло - 4 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • за декорация
  • ягоди
  • фъстъци
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две напълно сухи купи разделяме белтъците и жълтъците на 4 яйца. Разбиваме белтъците до пяна и добавяме 50 г пудра захар. Разбиваме до твърди връхчета.

Разбиваме жълтъците с още 50 г пудра захар до пухкава смес.

Към жълтъците добавяме белтъците постепенно, като бъркаме с шпатула. Сместа трябва да е пухкава. Добавяме 80 г брашно, бъркаме отново с шпатула, докато се получи еднородна смес.

В тава с падащ ринг (20 см) на дъното слагаме хартия за печене и слагаме от сместа някъде около един пръст. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7-8 минути. Махаме внимателно хартията и оставяме върху решетка бисквитения блат. Печем още един блат. Общо 2.

Останалата смес поставяме в плик, пош, изрязваме ъгъл и върху хартия за печене шприцоваме домашни бишкоти. Направете ги големи, колкото желаете. Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 7-8 минути.

Крем:

В купа слагаме 4 с.л. фъстъчено масло, 4 с.л. краве масло на стайна температура и 5 с.л. пудра захар. Разбъркваме хубаво с лъжица. Поставяме в плик, пош с накрайник.

В чиния поставяме единия блат, слагаме от крема и отгоре другия блат. Декорираме домашната бишкотена торта с бишкотите, ягоди, фъстъци, листенца мента и каквото ви харесва.

Поръсваме ефектната бишкотена торта с пудра захар.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта за бишкотите на Silvia Massimo Dattoli.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: