Карамелова бишкотена торта

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Карамелова бишкотена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Когато в гърдите на един кулинар бие сърцето на художник - той не просто прави тортите, той ги рисува Резултатът е поразителен"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 3 опаковки
  • За крема
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - за топене на бисквитите
  • портокаловa кора - от 1 портокал
  • орехи - за поръсване
  • лешници - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте на гъст сняг с 2 с.л. от пудрата захар.

Карамелизирайте захарта с 2-3 с.л. вода и след това я прибавете към белтъците. Сипвайте на тънка струя, като непрекъснато разбърквате с миксер.

Разбийте жълтъците с останалата пудра захар и нарязаното на парчета масло. Прибавете ванилия и разбъркайте.

Съберете двата крема, като непрекъснато разбърквате с лъжица.

Потопете леко бишкотите в топло мляко и ги наредете на дъното на правоъгълна тава. Залейте ги с крема и ги поръсете с нарязаните портокалови корички, ореховите ядки и лешници.

След това отново наредете с бишкоти и пак покрийте с крем. Редувайте така, докато свършат продуктите. Трябва да завършите с пласт от крема.

Декорирайте тортата с портокаловия корички, поръсете я с орехи и лешници и я сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: