Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте на гъст сняг с 2 с.л. от пудрата захар.
Карамелизирайте захарта с 2-3 с.л. вода и след това я прибавете към белтъците. Сипвайте на тънка струя, като непрекъснато разбърквате с миксер.
Разбийте жълтъците с останалата пудра захар и нарязаното на парчета масло. Прибавете ванилия и разбъркайте.
Съберете двата крема, като непрекъснато разбърквате с лъжица.
Потопете леко бишкотите в топло мляко и ги наредете на дъното на правоъгълна тава. Залейте ги с крема и ги поръсете с нарязаните портокалови корички, ореховите ядки и лешници.
След това отново наредете с бишкоти и пак покрийте с крем. Редувайте така, докато свършат продуктите. Трябва да завършите с пласт от крема.
Декорирайте тортата с портокаловия корички, поръсете я с орехи и лешници и я сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.