Курбан чорба от домашен петел с кисело мляко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
16/03/2019
"Има си традиции и те трябва да се спазват, затова запишете тази изпитана рецепта за Курбан чорба от домашен петел с кисело мляко"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 949
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте петела много добре, поставете го в тенджера под налягане и налейте вода 2-3 пръста над него. Прибавете малко сол, цялата почистена глава лук, цепната на кръст в единия край, моркова и зърната черен пипер.

Затворете капака на тенджерата и поставете на огъня да заври, варите 40 минути след завиране. Премахнете тенджерата от огъня и след като се поохлади, извадете сварения петел и обезкостете, нарежете месото на малки късчета.

Прецедете бульона и налейте 8 ч.ч. от него в тенджера, добавете нарязаното месо и измития много добре ориз, варите до готовност на ориза.

Отделно разбийте яйцето и добавете брашното, разбъркайте и прибавете киселото мляко, бъркате до еднородна смес.

Премахнете тенджерата от котлона и при непрекъснато и енергично бъркане добавете млечната смес. Върнете тенджерата на котлона и варите за около 5 минути още курбан чорбата.

В тиган разтопете маслото и добавете джоджена, разбъркайте и прибавете червения пипер, веднага премахнете от котлона тигана и полейте чорбата.

По желание стрийте червена люта чушка и поръсете курбан чорба от петел.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар