Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с ориз и заешки дреболийки

Пълнени чушки с ориз и заешки дреболийки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Пълнени чушки с ориз и заешки дреболийки
Снимка: Станислава Армянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не знаете какво значи наистина вкусни пълнени чушки, докато не опитате това предложение с плънка от заешки дреболийки"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 - 10 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • заешки дреболийки - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • зелен лук - магданоз по желание -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и се измиват. Почистват се добре от останалите семки. Заешките дреболийки (дробчета, сърца..) се измиват и се оставят да се отцедят.

В тиган с малко олио се запържват заешките дреболийки, като след като си променят цвета, се прибавя ситно нарязаният лук. Като се запържи лукът, се прибавя оризът и доматеното пюре.

Слагат се подправките - сол на вкус (около 1 ч.л.), черен пипер и чубрица. Оставя се още 2-3 мин на котлона, като се разбърква постоянно. Тиганът се снема от котлона.

Чушките се пълнят, като не се натъпкват, за да не остане оризът сбит. Отворът се потапя в брашно, чушките се редят една до друга в тава за печене. С нож се пробождат чушките.

Двете лъжици брашно и червеният пипер се размиват във водата и се заливат чушките. Слага се алуминиево фолио и се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна за 50 минути.

Накрая се маха фолиото и се пекат още минути.

При сервиране по желание могат да се поръсят с нарязан пресен лук или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: